Używamy plików cookies do zbierania informacji dotyczących korzystania z serwisu Muzeum Warszawy i jego oddziałów. W każdej chwili możesz zablokować obsługę plików cookies w swojej przeglądarce. Pamiętaj, że zmiany ustawień w przeglądarce mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji stron internetowych naszego serwisu.

pl/en
Wydarzenia

sob., 17.06.2023
15:00–17:00

Warsztaty rodzinne
Muzeum Warszawskiej Pragi
10 zł (dziecko plus 1 opiekun)

KOLEKCJE: Jak ugryźć truskawkę? Rodzinne warsztaty kulinarne

Grafika. Na środku napis KOLEKCJE. Wokół rysunki przypominające wazy, dzbanki, krzesło, talerze. Tło beżowe.

Z bitą śmietaną czy z cukrem? W salaterce czy prosto z łubianki?

W pełni sezonu truskawkowego spotkamy się w Muzeum Warszawskiej Pragi na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Agnieszkę Kuś. Dowiemy się jak przyrządzano truskawki w Warszawie czasów belle époque. Wspólny podwieczorek stanie się dla nas okazją do rozmowy o rodzinnych zwyczajach kulinarnych. Choć truskawkowy deser a’la Ritz wyróżnia się subtelną elegancją – oblizywanie palców obowiązkowe!

Prowadząca: Agnieszka Kuś – interpretatorka dziedzictwa kulinarnego, autorka tekstów, przewodniczka, edukatorka i vlogerka, która wyszukuje smakowite historie z dziejów Polski i dzieli się z nimi ze słuchaczami i czytelnikami. Teksty, filmy dokumentalne z jej udziałem, spoty oraz webinaria można znaleźć w Internecie oraz na autorskim blogu „Patrzę i jem”.

Informacje praktyczne

Bilety dostępne w kasie biletowej i online.

Dla kogo: rodziny z dziećmi w wieku 6 lat+


Rejestracja na wydarzenie

Rezerwacje on-line na to wydarzenie nie są dostępne.