sob., 17.06.2023
15:00–17:00
Warsztaty rodzinne
Muzeum Warszawskiej Pragi
10 zł (dziecko plus 1 opiekun)
KOLEKCJE: Jak ugryźć truskawkę? Rodzinne warsztaty kulinarne
Z bitą śmietaną czy z cukrem? W salaterce czy prosto z łubianki?
W pełni sezonu truskawkowego spotkamy się w Muzeum Warszawskiej Pragi na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Agnieszkę Kuś. Dowiemy się jak przyrządzano truskawki w Warszawie czasów belle époque. Wspólny podwieczorek stanie się dla nas okazją do rozmowy o rodzinnych zwyczajach kulinarnych. Choć truskawkowy deser a’la Ritz wyróżnia się subtelną elegancją – oblizywanie palców obowiązkowe!
Prowadząca: Agnieszka Kuś – interpretatorka dziedzictwa kulinarnego, autorka tekstów, przewodniczka, edukatorka i vlogerka, która wyszukuje smakowite historie z dziejów Polski i dzieli się z nimi ze słuchaczami i czytelnikami. Teksty, filmy dokumentalne z jej udziałem, spoty oraz webinaria można znaleźć w Internecie oraz na autorskim blogu „Patrzę i jem”.
Informacje praktyczne
Bilety dostępne w kasie biletowej i online.
Dla kogo: rodziny z dziećmi w wieku 6 lat+